Állandó programok

Állandó programok

Állandó programok (2)

2010. október 30. szombat 13:58

Programnaptár

Írta:
2010. szeptember 10. péntek 16:18

FALUHÁZ BEMUTATKOZÁS - KAPCSOLAT

Írta:
„Az emberi szellem teljessége a tiéd is. Élj vele, mindennap, ahogy lélegzik az ember.”
Márai Sándor
A Magyar Kultúra Napján, január 22- én ünnepélyes keretek között új faluházat vehetett birtokába Leányfalu közössége. Vadász György Kossuth-díjas és Ybl-díjas építész tervei alapján EU-s támogatással készült el a gyönyörű épület.
Nyíri Csaba, Leányfalu polgármestere a megnyitó beszédében hangsúlyozta az összefogást, a lokálpatriotizmus áldását, hiszen ezen a napon mindnyájan gazdagabbá váltunk egy kulturális, szakrális térrel.
A régi művelődési ház a 70-es évek elején épült, és már jócskán kinőtte a falu, elavult megjelenése és korszerűtlen közműrendszere miatt alaposan rászolgált, hogy átadja helyét a minden ízében 21. századi utódjának. A Ravasz László Könyvtár már két évvel ezelőtt kiköltözött a régi Faluházból, egy közeli épület került felújításra, ott rendezkedett be két szinten és sikerült a könyvtár funkcióit tökéletes mértékben megvalósítania.
A Faluház külső megjelenése elegáns, de egyben játékos is az erkély kovácsoltvas remekével, homlokzati fala éjszakai megvilágításban kiváló látványosság. Az épület korszerű, energiatakarékos megvalósítása mellett a tervezők és a kivitelezők nagy figyelmet fordítottak az akadálymentesítés követelményeire is.
A tervezés szakaszában az igényeket felmérve az alábbi közösségi tereket alakítottuk ki:
Színházterem (+színházi erkély)
Oktatási műhely
Nyugdíjas terem
Zenei műhely (hangszigetelt)
Mozgás műhely
szépen felszerelt mosdók mellett két-két zuhanyzót is igénybe vehetnek vendégeink.
Kováts Kristóf jóvoltából az épületben kapott helyet az Aba-Novák Galéria, mely a változó kortárs képzőművészetet felölelő kiállításain túl művészettörténeti előadások, festőiskola és egyéb művészeti oktatási tevékenység helyszíne.
Elérhetőségek:
2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond út 124.

Telefon:
Szelekovszky Beáta igazgató
06 70 771 43 63
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Wospil Adrienn népművelő
06 70 632 33 63

Horváth Gábor gondnok, technikus
06 70 382 78 21