eMagyarország Pont
eMagyarország Pont

Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket a Ravasz László Könyvtárban található eMagyaroszág Pont szolgáltatással.
Az eMagyaroszág Pont használatára a könyvtár nyitva tartási idejében van lehetőség - a számítógép 30 perc idejére térítésmenetesen használható.

Kapcsolattartó: 

Szelekovszky Beáta igazgató
Faluház és Ravasz László Könyvtár
06 70 771 43 63

Állandó programok
Regisztráció és belépés

2014. november 16. vasárnap 17:25

Meghívó

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Aba-Novák Galéria:

"A halhatatlan hintaló

Olyan kiállításra készülünk, amely galériánk eddigi tevékenységében eddig nem szerepelt. A XX. századi és kortárs magyar képzőművészet egyéni és csoportos kiállításai sorába most egy igazi kultúrtörténeti témájú bemutatót sorolhatunk be.

Két évtizede nem mindennapi szenvedélynek hódol a Tahitótfaluban élő Ladó Mária és Tóth Ferenc: hintalovakat gyűjtenek. De nem játékszergyűjtők csupán – érdeklődésük kiterjed minden olyan művészeti ágra, amelyben témává váltak, otthonra leltek gyermekkori kedvenceik. Így keresik-kutatják a hintalovak felbukkanását a festészetben, a szobrászatban, az irodalomban, a komoly és könnyűzenében, a színházművészetben, a fotóművészetben, az iparművészek megálmodta tárgyakban, s nem utolsó sorban szakrális ünnepeink szimbolikájában.

Schäffer Erzsébet író, újságíró már korábban írásaiban, hangos könyvében már kimutatta a hintalovak iránti érzéseit, most a megnyitón sem tesz majd mást.

Abonyi Zsófi és Rajczi-Juhász Miklós pedig zenéjével segíti megnyitónkat.

MOST MÁR CSAK TE KELLESZ! GYERE EL!

E sokrétű gyűjteményből válogatott műalkotásokkal lepik meg az Aba-Novák Galéria látogatóit a 2014. november 22-én megnyíló, egy hétig látható kiállításukon, tisztelegve a közelmúltban 400 éves születésnapjukat ünneplő faparipák előtt. A kiállításról nem fognak hiányozni a gyermekkori táltos-lovak múzeumba szelídült képviselői sem, miközben a legfiatalabb látogatók napjaink leegyszerűsített, strapabíró lovain vágtázhatnak a fellegek felé."

Megjelent: 594 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. november 16. vasárnap 17:27
Szelekovszky Beáta

E-mail Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tovább a kategóriában: « MEGHÍVÓ Meghívó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned